Poco M4 5G je lacnou novinkou pre nenáročných: Tento nový model od Xiaomi osloví aj vás!

Xiaomi prináša model Poco M4 5G, ktorý cieli na menej náročných používateľov s lákavou cenou. Pozrite sa, čo ponúka.

Poco M4 5G
Zdroj: YouTube (Frankie Tech)

Počas posledných pár dní nás čínske Xiaomi pripravovalo na predstavenie nového smartfónu, ktorý bude spadať pod ich dcérsku spoločnosť Poco. Novinkou má byť model Poco M4 5G, ktorá sa len dnes ukázala oficiálne prostredníctvom videa na YouTube kanále spoločnosti Poco. Ak vás teda zaujíma, čo nový model spoločnosti Poco ponúka, ste na správnom mieste. Prinášame vám totiž zhrnutie udalosti, ktorá priniesla skvelý smartfón pre menej náročných používateľov, ktorí nechcú za svoj nový smartfón minúť zbytočne veľa peňazí. Poďte sa teda na to pozrieť s nami spoločne.

Poco M4 5G prináša výbavu strednej triedy

Aj lacnejšie smartfóny sa dajú spraviť elegantne a s dostačujúcou výbavou. Dôkazom je aj tento model od Xiaomi, ktorý sa nápadne podobá na Redmi 10 5G, no predsa len prináša nejaké zmeny. Tento smartfón určený pre globálny trh prichádza s čipsetom MediaTek Dimensity 700, ktorý sme mohli vidieť ako v smartfóne s označením Redmi 10 5G, tak aj v minuloročnom Redmi Note 10 5G, ktorý sa stal predajným hitom. Okrem tohto čipsetu model ponúka rýchlejšie úložisko UFS 2.2, ktoré rovnako napomôže modelu rýchlejšiemu chodu. Ako už z názvu modelu vyplýva, podporuje aj rýchle 5G pripojenie k sieti.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Poco M4 5G
Zdroj: YouTube (Frankie Tech)

Čo sa týka displeja, Poco M4 5G prináša 6.58″ IPS LCD displej s podporou 90Hz obnovovacej frekvencie. Takáto obnovovacia frekvencia nie je u Xiaomi nezvyčajnou ani u najnižšej triedy smartfónov. Sme teda radi, že čínsky gigant prináša funkcie z drahších smartfónov aj do nižšej alebo strednej triedy. Model nám však vydrží aj dlho na jedno nabitie. Pokojne môžeme rátať aj s výdržou dlhšou ako jeden deň, k čomu napomôže aj 5000mAh batéria. Nabíjanie je v prípade tohto modelu o niečo pomalšie, keďže smartfón podporuje 18W nabíjanie.

Kamera je skôr pre menej náročných

Ak preferujete kvalitnejšie fotografie, určite by sme siahli po inom smartfóne. V prípade, že kamera pre vás nie je prioritou, by sme však pokojne do modelu išli, keďže ponúka ako širokouhlý snímač len 13-megapixelový. Sekundárny snímač má v tomto prípade 2mpx, no Poco M4 5G má druhý snímač určený pre hĺbkové snímky. Takýto snímač dnes výrobcovia skôr vynechávajú a my by sme na jeho mieste určite radšej videli aspoň 2mpx makro snímač.

Poco M4 5G
Zdroj: YouTube (Frankie Tech)

Poco M4 5G prináša aj podporu pre SD karty pre rozšírenie úložiska a nechýba mu ani stále miznúci 3.5mm jack. Vďaka nemu budeme môcť stále využívať naše káblové slúchadlá aj bez redukcie. USB-C konektor však modelu nechýba. Nezabudnime ani na NFC pre bezkontaktné platby smartfónom, ktoré nám novinka od spoločnosti Poco ponúkne. Poco M4 5G je teda skvelým smartfónom za lákavú cenu, ktorú Poco neuviedlo, no pohybovať by sa mala pohybovať na úrovni okolo 200€.

Čo poviete na výbavu tohto smartfónu? Pozdáva sa vám? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre