Časť Samsung smartfónov získa skvelú funkciu: O čo ide a ktoré modely ju získajú?

Novšie a výkonnejšie telefóny od spoločnosti Samsung budú môcť čoskoro využiť funkciu, ktorá im vylepší výkon aj ušetrí batériu.

Telefon Samsung
Zdroj: unsplash.com (Mark Chan)

Juhokórejská spoločnosť Samsung sa v poslednej dobe stáva stredobodom pozornosti viacerých nadšencov do elektroniky. Dôvodom je práve rýchla distribúcia aktualizácií, predstavenie nových vlajkových modelov, no aj nové funkcie, ktoré do smartfónov prichádzajú. A na jednu takúto funkciu sa teraz pozrieme aj spoločne, pretože známy gigant prináša podporu jednej z najlepších funkcií radu Galaxy S23 aj pre ďalšie modely. O čo ide a ktoré modely môžu novú funkciu očakávať, nám prezradil portál andro4all.com. A ak aj vy vlastníte niektorý z telefónov od Samsungu, mali by ste sa pozrieť, či ho náhodou nenájdete na tomto zozname. Nová funkcia vám totiž môže zvýšiť výkon telefónu aj šetriť batériu.

Samsung prináša svojim používateľom novú funkciu

Modelový rad Samsung Galaxy S23 sa vyznačoval mnohými technológiami či funkciami, aké sme v zariadeniach doteraz nenašli. Príkladom je aj vylepšený čipset Snapdragon 8 Gen 2 pre Galaxy smartfóny, ktorý prináša ešte vyšší výkon ako klasické telefóny so základnou verziou čipsetu. Ako však určite tušíte, nejde o jedinú špecifickú novinku, akú môžete nájsť s týchto telefónoch. Skvelou súčasťou je totiž aj funkcia možnosti zastavenia nabíjania aj vo chvíli, kedy máte telefón pripojený k nabíjačke.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Táto funkcia sa spája s hernou súčasťou telefónov. Len si predstavte situáciu, kedy hráte hru, no potrebujete svoj smartfón pritom aj nabíjať. Pri nabíjaní sa ale zahrieva, čo spôsobuje aj nižší výkon a horšie podmienky k hre. Pri využití možnosti zastavenia nabíjania batérie však môžete využívať energiu priamo z nabíjačky, pričom sa batéria nenabíja. Takýmto spôsobom môžete predísť prehrievaniu a užiť si vyšší výkon telefónu. A práve toho majú nové modely zo série Samsung Galaxy S23 na rozdávanie.

Táto funkcia prichádza do viacerých telefónov

Po vyskúšaní novej funkcie v telefónoch zo série Galaxy S23 nám Samsung prináša novinku aj do ďalších modelov. Z hernej funkcie tak budú môcť profitovať aj používatelia ďalších modelov, pričom ide prevažne o výkonnejšie novinky. A aj keď sa pôvodne zdalo, že séria Galaxy S23 bude jediná, ktorá touto novinkou bude disponovať, teraz je všetko inak. Nižšie sa môžete pozrieť na to, či aj váš telefón dostane novú funkciu alebo nie.

  • Galaxy A73
  • Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Fold 4
  • séria Galaxy S21
  • séria Galaxy S22

Zatiaľ nie je známe, kedy tieto telefóny vylepšenie pre nabíjanie aj zvýšený výkon dostanú. Pôjde však o aktualizáciu, pri ktorej bude potrebné využívať aj aplikáciu Game Booster vo verzii 5.0.03.0 alebo vyššej. V budúcnosti by sa novinka mohla rozšíriť aj do ďalších telefónov spoločnosti Samsung, ich zoznam však ešte nie je známy.

Využili by ste túto funkciu vo vašom telefóne aj vy? A našli ste na zozname aj svoj smartfón? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre