AKTUÁLNE: Ďalšie zdražovanie! Známy operátor hlási zvyšovanie cien. Časť zákazníkov si priplatí za televíziu

Rýchlo rastúca inflácia núti ďalšieho operátora dvíhať ceny.

aktualna tema poplatky
Zdroj: unsplash.com (Jason Leung), Vosveteit.sk (úprava)

Tento rok je ako na hojdačke. Ceny za produkty a služby sa menia častejšie, ako sme boli na to doposiaľ zvyknutí. Na škodu ale je, že väčšinou rastú. Najhoršie ale na tom je, že naše platy nerastú tak rýchlym tempom, v dôsledku čoho nám zostáva v peňaženkách čoraz menej peňazí.

V priebehu posledných týždňov a mesiacov sme viackrát upozorňovali na zdražovanie služieb operátorov. V podstate všetci väčší operátori ako sú Orange, 4ka, Telekom ale aj O2, UPC a ďalší, navyšovali ceny za služby, ktoré ponúkajú. No zdá sa, že zdražovaniu nie je ešte koniec.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ďalší operátor hlási zdvíhanie cien

V priebehu včerajšieho dňa sa na stránke spoločnosti digislovakia.sk objavila tlačová správa, ktorá mnohých nepoteší. Dôvodom je, že časť zákazníkov si priplatí za digitálnu televíziu.

Ako uvádza spoločnosťou na svojom webe, tak k navýšeniu ceny dôjde od 1.11.2022 a bude sa týkať zákazníkov, ktorí využívajú službu SATELIT Štandard. Zákazníci si po novom priplatia o 1€ viac, ako tomu bolo doposiaľ. Znamená to, že namiesto 9,60€ budú platiť 10,60€.

„Po novom budete platiť za balík SATELIT Štandard 10,60 € mesačne, plus mesačné poplatky za prenájom koncových zariadení a mesačné poplatky za extra balíky a doplnkové služby, v prípade, že ich máte aktivované. Cena prenájmu koncových zariadení, extra balíkov ani doplnkových služieb sa nemení.“, vysvetľuje operátor na svojich stránkach.

Nižšie v tabuľke si môžete pozrieť nové ceny programu.

Počet koncových zariadení Cena za balík Štandard Prenájom zariadenia Cena spolu
1 zariadenie (STB alebo CA modul) 10,60 € 1,50 € 12,10 €
2 zariadenia (STB alebo CA modul) 10,60 € 3,00 € 13,60 €
3 zariadenia (STB alebo CA modul) 10,60 € 6,00 € 16,60 €
4 zariadenia (STB alebo CA modul) 10,60 € 9,00 € 19,60 €

Ako už asi tušíte, tak za zdražovaním stojí inflácia a s ňou spojené vyššie náklady na prevádzku služieb, vysvetľuje operátor.

„Tak ako ostatní operátori na Slovensku aj v DIGI musíme reagovať na infláciu a zvýšené náklady. K úprave ceny balíka SATELIT Štandard o 1,00 EUR pristupujeme prvý krát po niekoľkých rokoch, počas ktorých bola cena balíka nemenná. Pre zachovanie kvality služby je potrebné pristúpiť k miernej úprave ceny.“

Dotkne sa zdražovanie aj vás? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre