Takúto rýchlosť distribúcie iOS 14 môžu Android používatelia závidieť. iOS 14 má toľkoto % zariadení!

Apple v porovnaní s Androidom distribuuje najnovšiu verziu iOS bleskovo rýchlo.

iPhone Apple
Zdroj: flickr.com

Keď príde reč na rýchlosť distribúcie nových verzií Androidu, tak máloktorý používateľ povie, že je spokojný. Dôvodom je, že od oficiálneho uvoľnenia novej verzie operačného systému, častokrát ubehne od 6 do 18-mesiacov s výnimkou telefónov Pixel, kým si aktualizáciu nájdu prví používatelia vo svojich smartfónoch. Bohužiaľ je to spôsobené širokou diverzifikáciou smartfónov s operačným systémom Android a rovnako aj tým, že výrobcovia po uvedení novej verzie Androidu, len začínajú s jeho aktívnym testovaním.

Na druhej strane, aby sme Androidu nekrivdili, tak štatistiky ukazujú, že z roka na rok sa rýchlosť distribúcie novej verzie operačného systému zlepšuje. Obzvlášť v prípade vyššej strednej triedy a vyššej triedy smartfónov, kde nový OS je vo väčšine prípadoch distribuovaný pre prvú hŕstku zariadení v rozpätí 3 až 6 mesiacov. Samozrejme, hovoríme len o dobre zabehnutých výrobcoch smartfónoch, akým sú napríklad Samsung, či Xiaomi.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Okrem iného treba povedať, že výrobcovia vo väčšine prípadov ponúkajú len 2, až 3-ročnú softwarovú podporu.  Inými slovami, ak bol telefón predstavený napríklad s Androidom 9, tak dostane aktualizáciu s Androidom 10 a 11. V niektorých málo prípadoch aj s Androidom 12.

Apple ukazuje, ako sa to már robiť!

Apple najnovšie na stránkach pre vývojárov aktualizoval štatistiky ohľadne distribúcie iOS 14 pre iPhone zariadenia k 24. februáru tohto roka. Z nich vyplýva, že  aktualizáciu spoločnosť Apple distribuuje celkom svižne.

Štatistiky ukazujú, že iOS 14 aktuálne nájdeme v 86% smartfónoch, ktoré nie sú staršie ako 4 roky.

distribucia iOS 14_k 24. februáru
Zdroj: developer.apple.com

Čo sa týka všetkých zariadení, tak Apple odhalil, že iOS 14 aktuálne nájdeme na 80% zariadeniach vrátane starších smartfónov, ako sú 4 roky. Druhou najrozšírenejšou verziou iOS, je iOS vo verzii 13, ktorú nájdeme na 12% zariadeniach. Zaujímavosťou je, že len 8% zariadení má staršiu verziu ako je iOS 13.

distribucia iOS 14_k 24. februaru_vsetky zariadenia
Zdroj: developer.apple.com

Len pre porovnanie, Android 11, ktorý bol predstavený v septembri minulého roka, aktuálne nájdeme na približne 2,5% zariadeniach. Ako hodnotíte distribúciu nových verzií Androidu, prípadne iOS? Ste spokojný s rýchlosťou ako aj kvalitou aktualizácií? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch. 

Mimochodom, Apple predstavil iOS 14 v júni minulého roka.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre