Farby a energia leta je tu: Limitka IQOS ILUMA Neon Purple a jedinečná torta

Bezdymové zariadenie pre dospelých fajčiarov s názvom IQOS ILUMA Neon Purple prišlo už aj na Slovensko

Limitka IQOS ILUMA Neon Purple a jedinecna torta_titulka
Zdroj: Matúš Tóth, produktová foto: PMI

Bezdymové zariadenie pre dospelých fajčiarov s názvom IQOS ILUMA Neon Purple prišlo už aj na Slovensko. Ide o limitovanú edíciu, pričom zariadenie získalo i prestížnu dizajnérsku cenu. A k tomu navyše ešte jedna letná inšpirácia a ňou je špeciálna torta, ktorú pripravila tortová dizajnérka Petra Tóthová. My sme sa dnes s ňou porozprávali a prinášame vám nielen informácie, ako torta vznikla, ale aj to, aké má populárna slovenská cukrárka plány na najbližšie obdobie.

Jedna z najvýraznejších osobností cukrárskej scény na Slovensku, tortová dizajnérka a porotkyňu šou Pečie celé Slovensko – Petra Tóthová absolvovala kurzy v New Yorku a na prestížnej kuchárskej škole na svete Le Cordon Bleu v Londýne. Je autorkou kníh Cukráreň Petry Tóthovej a Sladké zdobenie – Rady a nápady a aktuálne pripravuje ďalšiu knihu, v ktorej sa chce venovať sviatočným koláčom.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Petra svoju umeleckú zručnosť prejavila zhotovením spomínanej torty s ovocným vkladom, pri ktorej tvorbe sa inšpirovala farebnou paletou exkluzívnej limitovanej edície bezdymového zariadenia IQOS ILUMA Neon Purple. Povrch torty tvorí ružový fondán s ovocným dekorom z čučoriedok a černíc, zdobený mätou a kvetom orchidey. Práve ručne vyrobené cukrové kvetiny takmer nerozoznateľné od originálu sú pre Petrinu tvorbu veľmi typické. Vnútro torty sa skladá z čokoládového cesta, vanilkovo-tvarohového krému a čučoriedkovo – černicového vkladu. Výsledkom Petrinej práce je cukrárske dielo, ktoré svojou vizuálnou a chuťovou harmóniou poskytuje nezabudnuteľný zážitok.

Ako ste uvažovali o podobe torty, ktorá je inšpirovaná zariadením IQOS ILUMA Neon Purple?

Najprv som uvažovala nad farbami a až potom premýšľala nad chuťami. Vedela som, že chcem tortu ladiť do fialovej a tmavších farieb. Vďaka tomu bola jasná aj voľba ovocia. Spojenie kyslých čučoriedok a sladkých chutí torty vnímam ako spojenie dňa a noci. Povrch torty tvorí ružový fondán s ovocným dekorom z čučoriedok a černíc, zdobený mätou a ručne vyrobeným kvetom orchidey. Vnútro torty sa skladá z čokoládového cesta, vanilkovo-tvarohového krému a čučoriedkovo-černicového vkladu.

Ako vás ovplyvňujú farby v živote a ako vnímate takéto výrazné farby? Či už práve v živote, alebo v cukrárčine?

Pred štyrmi rokmi som nosila skoro stále sivú farbu. Potom som stretla svoju manažérku Gabrielu a s ňou prišla účasť v relácii Pečie celé Slovensko. Tam ma obliekli do všetkých možných farieb, z ktorých som si mnohé obľúbila – ako napríklad ružovú. Vnímam, že sa vďaka týmto výrazným farbám stanete stredobodom pozornosti. Nesnažím sa, aby na mne všetky farby oblečenia kričali, obvykle volím jeden výrazný prvok, ktorý doplním neutrálnymi farbami, čo aplikujem aj pri tvorbe slávnostných tort.

Ako všeobecne premýšľate nad tvorbou nových dezertov? Zostávate hneď pri prvom nápade, alebo cesta k finálnej podobe trvá dlhšie?

Keď pripravujem svadobné torty, zisťujem, ako budú vyzerať priestory a aký má byť štýl svadby. Okrem toho ma tiež zaujíma, ako budú vyzerať šaty nevesty aj akú bude mať nevesta kvetinu. Podľa toho potom pripravím tortu, ktorá ladí s témou. Tento prístup používam aj pri príprave iných slávnostných tort. Torta je symbolom osláv, bývam často veľmi nervózna, aby moje kreácie splnili očakávania. Keď však potom vidím, ako si ľudia pochutnávajú, cítim veľkú spokojnosť. Ten pocit by som za nič nevymenila.

limitka_1
Foto: Matúš Tóth

Aká torta alebo dezert sú vaše obľúbené?

Mám rada čokoládový korpus, pre jeho variabilitu, ale nemám konkrétnu obľúbenú tortu. Každý týždeň si vychutnávam niečo iné, rada experimentujem s novými chuťami a vraciam sa ku klasikám, ako je strúhaný tvarohový koláč s višňami alebo pečené buchty.

Čo vás v poslednom čase najviac zamestnáva, aké projekty chystáte? 

Väčšinu roka sa venujem pečeniu na rôzne príležitosti a porotcovaniu v šou Pečie celé Slovensko. Vo voľnom čase píšem knihy. Mojou prvou knihou je „Cukráreň Petry Tóthovej“, v ktorej sa venujem klasickým zákuskom a tortám, či už ide o indiánky, alebo laskonky. Aktuálne pracujem na knihe o sviatočných koláčikoch, ktorá bude rozdelená podľa ročných období. Napríklad linecké cesto má šesť rôznych variantov a každé z nich sa hodí na iné ročné obdobie.

Tešíte sa na nadchádzajúce letné obdobie?

Dúfam, že budem mať v lete voľno, na to sa veľmi teším. Práca je pre mňa veľmi kreatívna a baví ma, ale teším sa na relaxáciu.

Petra Tothova
Foto: Matúš Tóth, na fotografii je Petra Tóthová

Aká je limitovaná edícia IQOS ILUMA Neon Purple?

Jednoznačne inšpirovaná energiou letných farieb, kde sa prelínajú neónovofialové odtiene s ružovými. Oslavuje komunitu dospelých fajčiarov, ktorí skončili s cigaretami a rozhodli sa prejsť na bezdymové alternatívy. Táto komunita má už na celom svete 20,8 milióna dospelých používateľov. Za štýlovú estetiku a farebnú odvážnosť získalo zariadenie prestížnu dizajnérsku cenu Red Dot.

IQOS ILUMA je bezdymové zariadenie, ktoré využíva technológiu indukčného ohrevu bez nahrievacej čepele a nutnosti čistenia. Pri použití nedochádza k spaľovaniu, zariadenie náplne iba nahrieva a produkuje aerosól, ktorý obsahuje výrazne menej škodlivých látok než cigaretový dym. Aj keď nie je bez rizika, pretože obsahuje nikotín, ktorý je návykový, ide o lepšiu alternatívu pre dospelých fajčiarov než pokračovanie vo fajčení.

Limitka IQOS ILUMA Neon Purple_1
Zdroj: PMI

Kedy si môže dospelý užívateľ zakúpiť spomínanú limitku? Na Slovensku je táto limitovaná edícia v predaji od 10. júna 2024. K dispozícii je v troch variantoch – prémiový ILUMA PRIME, štandardný IQOS ILUMA a tiež zariadenie „všetko v jednom“ ILUMA ONE.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre