AKTUÁLNE: Zajtra klienti tejto veľkej banky pocítia významné obmedzenia. Viacero služieb nebude fungovať!

Veľká banka hlási, že zajtra dôjde k obmedzeniu viacerých služieb.

aktualna tema poplatky
Zdroj: unsplash.com (Jason Leung), Vosveteit.sk (úprava)

Približne mesiac dozadu sme hlásili, že jedna z väčších slovenských bánk, mala výpadok svojich služieb. Išlo o FIO Banku. Nebolo sa možné prihlásiť do internetu bankingu a podobne. Problémom bol ale kybernetický útok ruských hackerov, ktorý znefunkčnil viacero služieb banky. Hackeri okrem iného napadli aj stránky ďalších bánk.

Tentokrát výpadok svojich služieb hlási ďalšia banka, dôvodom ale nie je kybernetický útok, ale plánovaná odstávka služieb.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Pozor, výpadok služieb bude trvať pomerne dlho

Jedna z najväčších slovenských bánk, ktorá sa teší veľkej obľube, bude mať v priebehu zajtrajšieho dňa, teda 21. októbra, výpadok svojich služieb. Ide konkrétne o ČSOB banku, ktorá to oznámila na svojich stránkach. Pôjde ale o pomerne dlhý výpadok služieb, hoci banka sľubuje, že sa ho bude snažiť minimalizovať.

Podľa zverejnenej správy, nebude riadne fungovať viacej služieb. Dôjde k obmedzeniu Moja ČSOB, ČSOB SmartBanking a ČSOB API (PSD2). Rovnako bude obmedzená aj funkcia vkladu hotovosti prostredníctvom recyklačných bankomatov. Zároveň dôjde aj k čiastočnému obmedzeniu služieb na pobočkách v nákupných centrách. Ako vysvetľuje ďalej banka, tak tento plánovaný výpadok je dôležitým krokom k tomu, aby mohli pracovať vylepšeniach svojich služieb.

„v sobotu 21. októbra v čase od 00.01 hod do 21.00 hod dôjde z dôvodu plánovanej prevádzkovej odstávky k celkovému obmedzeniu služieb Moja ČSOB, ČSOB SmartBanking a ČSOB API (PSD2). Ide o maximálny možný čas a našim cieľom bude skrátiť ho len na nevyhnutné minimum a služby sprístupniť skôr. V sobotu do 16.00 hod budú tiež obmedzené služby pobočiek v nákupných centrách, s výnimkou poskytovania poradenstva.

Funkcia vkladu hotovosti prostredníctvom recyklačných bankomatov bude obmedzená v sobotu v čase od 00.01 hod do 13.00 hod.

Platby kartou v kamenných prevádzkach a na internete, ako aj výbery hotovosti z bankomatov ČSOB budú po celý čas fungovať bez obmedzení..,“ uvádza banka na svojej stránke. „Odstávka je nevyhnutná pre ďalšie skvalitňovanie služieb a za prípadné komplikácie spôsobené technickou odstávkou sa vopred ospravedlňujeme.“, dopĺňa.

Ak ste klientom banky a plánovali ste v priebehu zajtrajšieho dňa využiť niektorú zo služieb vyššie, tak sa pripravte na obmedzenia.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre