Pozor, Google odstráni milióny Gmail účtov. Koho každého sa to týka ako predísť tomu, aby vymazal aj váš?!

Google mení politiku účtov. Chce sa vysporiadať s neaktívnymi účtami.

gmail titulka
Zdroj: afapress / Shutterstock.com

Gmail je v súčasnosti najrozšírenejším e-mailovým klientom na svete. Podľa aktuálnych dát, Gmail má približne 1,8 miliardy aktívnych používateľov, no e-mailov je registrovaných výrazne viac. Nie je ničím výnimočným, že jeden používateľ má aj viac schránok.

Tieto schránky často používame za rôznym účelom. Napríklad, registrujeme sa pomocou sekundárnych účtov do rôznych služieb s cieľom, aby nám následne služba nezahlcovala primárnu schránku správami, o ktoré nemáme záujem.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Pozor, Google odstráni nečinné účty

Práve ľudia, čo používajú viacero e-mailových účtov, by mali spozornieť. Dôvodom je, že Ruth Kricheli z Google oznámila, že menia politiku používania služieb spoločnosti. Výsledkom toho by mala byť veľká čistka neaktívnych účtov.

Interná analýza spoločnosti odhalila, že je 10-krát menšia šanca, že tieto účty sú riadne zabezpečené, napríklad pomocou dvojstupňového overenia, čo predstavuje bezpečnostný problém.

„Znamená to, že tieto účty sú často zraniteľné a akonáhle je účet napadnutý, môže byť použitý na čokoľvek od krádeže identity až po prenášanie nechceného alebo dokonca škodlivého obsahu, ako je spam.“, vysvetľuje Kricheli.

To je hlavný dôvod, prečo sa Google chce rozlúčiť s neaktívnymi účtami. A preto sa rozhodol, že všetky účty, ktoré nevykazujú aktivitu najmenej 2 roky, tak budú zrušené a odstránené.

„Na zníženie tohto rizika aktualizujeme naše pravidlá nečinnosti pre účty Google v rámci našich produktov na 2 roky. Počnúc koncom tohto roka, ak ste účet Google nepoužili alebo sa do neho neprihlásili aspoň 2 roky, môžeme odstrániť účet a jeho obsah vrátane obsahu v rámci Google Workspace (Gmail, Dokumenty, Disk, Meet, Kalendár), YouTube a Fotky Google.“, vysvetľuje gigant.

Spoločnosť ďalej dopĺňa, že tieto nové pravidlá sa vzťahujú na osobné účty ľudí a nie na firemné účty či účty škôl, firiem a ďalších organizácií.

Google preto odporúča, ak si chcete zachovať starší, no neaktívny účet, aby ste sa do neho prihlásili a vykázali ste nejakú aktivitu. Môže ísť napríklad o používanie Google disku, posielanie a čítanie správ, sťahovanie aplikácií z obchodu, použitie vyhľadávača Google a podobne. Ak tak nespravíte, tak ku koncu roka o neho prídete.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre