WhatsApp oznámil, že zavádza novú funkciu. Inšpiráciu našiel u konkurencie. Kde ju nájdete?

Plánovanie a pripojenie sa k video hovorom bude o niečo jednoduchšie.

WhatsApp
Zdroj: Vosveteit.sk (Peter Borko)

Služba WhatsApp patrí v súčasnosti medzi najrozšírenejšie komunikačné platforma na svete. Dobre to vedia aj vývojári aplikácie, korí neustále pracujú na vylepšovaní a pridávaní nových funkcií. V nie tak dávnej minulosti sme sa dočkali vylepšenia miznúcich správ pri existujúcich četoch. Tie možno zapnúť pomocou pár kliknutí.

Najnovšie sa ale do pozornosti širokej verejnosti dostáva ďalšia funkcia, ktorú ale pravdepodobne dobre poznajú používatelia konkurenčných platforiem. Ide o novinku, ktorá je známou pre používateľov aplikácií Teams alebo Zoom a súvisí s video hovormi.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

WhatsApp zavádza funkciu Call Links

Vývojári pri navrhovanú funkcie hľadali inšpiráciu u konkurencie. Nič to ale nemení na tom, že novinku uvítajú mnohí používatelia. WhatsApp prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámil, že začína s postupným zavádzaním funkcie, ktorá umožňuje vytvoriť odkaz, prostredníctvom ktorého sa môže ďalší používateľ pripojiť k video hovoru. Funkcia funguje aj v prípade, ak adresáta nemáte pridaného v kontaktoch.

„Plánujete hovor s priateľmi na diaľku? Potrebujete chatovať naživo na poslednú chvíľu?

Teraz môžete vytvoriť a poslať odkaz na volanie komukoľvek na WhatsApp, aj keď nie je vo vašich kontaktoch 🔗

Pridajte odkaz na pozvánku alebo odošlite čet. Plánovanie a pripájanie k hovorom je teraz jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.“, opisuje funkciu WhatsApp v príspevku nižšie.

Používatelia už nebudú musieť žiadať tretie strany, aby ich pridali do video hovorov, ani na to nebudú musieť prechádzať do menu hovorov. V každom prípade, táto funkcia uľahčí pripojenie sa k skupinovému hovoru, v ktorom môže byť prítomných do 32 používateľov. Potom, ako funkciu budete mať dostupnú, tak by ste ju mali nájsť na karte Hovory, kde vám pribudne možnosť Vytvoriť odkaz na hovor. Ten následne je potrebné zdieľať s ďalšími používateľmi, s ktorými chcete nadviazať video hovor.

Nateraz je zrejme, že na to, aby sa používateľ mohol pripojiť k video hovoru, tak musí mať nainštalovaný WhatsApp vo svojom zariadení. Na otázku, od ktorého momentu bude funkcia dostupnou pre všetkých, odpoveď nepoznáme. Nemalo by to ale trvať dlho vzhľadom na to, že funkcia je uvoľňovaná globálne.

Uvítate túto funkciu? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre