Android smartfóny získajú funkciu, ktorou iPhony disponujú už dávno: Toto tu malo byť už dávno!

Android 13 má do smartfónov priniesť funkciu, ktorá používateľov upovedomí o aktuálnom stave batérie. Takto bude novinka vyzerať.

Android
Zdroj: Android/Google

Operačný systém Android so sebou bezpochyby prináša mnoho skvelých funkcií, ktoré používatelia s radosťou využívajú. Tento systém je oproti konkurenčnému iOSu populárny najmä pre svoju otvorenosť a množstvo nastavení, ktoré ponúka. Naopak iOS v smarfónoch od Applu prináša funkciu, ktorú mu fanúšikovia Androidu naozaj závidia. Ide o ukazovateľ zdravia batérie, ktorý nám poukazuje na to, v akom stave je naša batéria a kedy by potrebovala vymeniť. Táto novinka by sa mala objaviť v budúcej verzii systému Android, konkrétne sa rozpráva o verzii systému Android 13. Bližšie informácie k tejto funkcii nám priniesol portál gizchina.com a my sa na ne teraz pozrieme spoločne.

Nová beta verzia systému Android 13 prináša užitočnú funkciu

Odhadnúť kedy náš smartfón potrebuje vymeniť batériu niekedy nemusí byť úplne jednoduché. Smartfón nám sám o sebe neprezradí, koľko percent pôvodnej kapacity má, a tak sa musíme k tomuto údaju dostať celkom komplikovanou cestou. Bežní používatelia smartfónov tak pristupujú k svojej intuícii, kedy si povedia, že ich zariadenie jednoducho nevydrží to, čo vydržalo v minulosti. Napriek tomu nám však systém Android 13 prinesie takýto ukazovateľ, ktorý si zatiaľ užívali len majitelia iPhonov.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
stav batérie Android 13
Zdroj: Gizchina.com

Smartfóny od spoločnosti Apple dokážu ukázať, koľko percent pôvodnej kapacity batérie ešte ostáva. Magickou hranicou pre používateľov teda býva 80% pôvodnej kapacity, pri ktorej by už mali zvážiť návštevu servisu, teda aj výmenu batérie. Android smartfóny by sa takýmto systémom mali inšpirovať, avšak nie úplne. Najnovšia štvrťročná beta verzia systému Android 13 totiž ukazuje podobné menu, v ktorom sa ukazuje stav našej batérie. Na internet sa dokonca dostala aj snímka obrazovky, ktorá pochádza zo smartfónu z radu Google Pixel.

Nebude to o percentách

Zatiaľ čo používatelia smartfónov od spoločnosti Apple sa spoliehajú na percentá, ktoré musia vedieť správne identifikovať, Android 13 to spraví o niečo jednoduchšie. Svojim používateľom totiž ukáže stupeň, v akom sa jeho batéria nachádza. Slovne nás teda upovedomí o tom, že zdravie našej batérie je dobré, prípadne nízke. Je teda potom už len na nás, ako s touto informáciou naložíme a či sa rozhodneme pre výmenu svojej batérie.

Samsung Galaxy S22_bateria telefonu_ikony_4G_signal
Zdroj: Vosveteit.sk

Systém Android 13 teda neprinesie do smartfónov len zvýšenú bezpečnosť, ale aj skvelé funkcie, ktoré pomôžu používateľom so základným narábaním so smartfónom. Prvé smartfóny z radu Google Pixel evidujú stabilné verzie tohto systému už teraz. Naopak bežné smartfóny od iných výrobcov s menšími úpravami by mali získať aktualizácie približne začiatkom budúceho roka. Upozorňujeme vás však, že ukazovateľ sa aktuálne nachádza len v prvej štvrťročnej beta verzii systému.

Uvítali by ste takýto ukazovateľ zdravia batérie aj vo vašom smartfóne? Alebo vám príliš nechýba? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre