Chrome 99 pre Android je o 15% rýchlejší, tvrdí Google. Tu nájdete odkaz, aby ste si ho mohli hneď teraz aktualizovať

Google hovorí, že sa im podarilo optimalizovať algoritmy starajúce sa o rýchlosť načítania stránok. Chrome 99 je o 15% rýchlejší, prezrádza spoločnosť.

Internetovy prehliadac chrome
Zdroj: Vosveteit.sk, Logo Google Chrome

Vývojári internetového prehliadača Chrome neustále pracujú na jeho vylepšovaní. V priebehu včerajšieho dňa sme vás upozorňovali na niekoľko nových funkcií, ktoré priniesol Chrome vo verzii 99. Nejde však o jediné novinky. Niektoré z nich sú aj „pod kapotou“, upozorňuje portál chromeunboxed.com.

Internetové stránky sa cez Chrome načítavajú o 15% rýchlejšie, tvrdí Google

Ako upozorňuje portál s odvolaním sa na blog spoločnosti, tak vývojári prehliadača okrem nových funkcií, vylepšili aj algoritmy starajúce sa o načítanie stránok. Podľa publikovaných správ je internetový prehliadač Chrome teraz o 15% rýchlejší v porovnaní s predošlou verziou.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ako vysvetľuje Google v rámci publikovaného blogu, tak vývojárom prehliadaču sa podarilo zredukovať čas potrebný na načítanie stránok prostredníctvom uprednostňovania kritických momentov navigácie vo vlákne používateľského rozhrania prehliadača. Spoločnosť bohužiaľ bližšie nevysvetľuje podrobnosti. Pre bežného používateľa je teda nateraz nejasné, čo presne spoločnosť Google spravila.

Google Chrome
Google Chrome
Developer: Google LLC
Price: Free

Spoločnosť v rámci blogu ďalej vyzdvihuje aj to, že sa im ešte v minulom roku podarilo skrátiť čas potrebný na spustenie prehliadača v operačnom systéme Android a to o 13%. Google rovnako hovorí, že optimalizovali prehliadač aj pre macOS. V tomto prípade, Google hovorí, že prekonali aj rýchlosť prehliadača Safari. Spoločnosť v súvislosti s rýchlosťou prehliadača na macOS sa odvolávala na výsledok v benchmarku Apple Speedometer, ktorý hodnotí odozvu prehliadača. Google tiež hovorí, že grafický výkon prehliadača Chrome je teraz zhruba o 15 % rýchlejší ako v Safari, a to vďaka vyššie vylepšeniam ThinLTO a ďalším dekodérom. To je užitočné najmä pre webové aplikácie, ktoré pracujú s obrázkami a videom, ako aj pre stránky s prvkami vykreslenými v 3D, ako je napríklad Google Earth.

Záverom treba uviesť, že vzhľadom na to, že zdrojový kód Chromu je srdcom aj viacerých internetových prehliadačov, tak môžeme očakávať, že čoskoro lepšiu odozvu prehliadača by mohli pocítiť aj používatelia ďalších prehliadačov.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre