Xiaomi Mi 10 Youth Edition 5G je predstavený. Pozrite sa, čím chce Xiaomi vyplniť segment strednej triedy

Xiaomi predstavilo jeden zo zaujímavejších 5G smartfónov

Xiaomi Mi 10 Youth Edition
Zdroj: Xiaomi

Spoločnosť Xiomi okrem nadstavby MIUI 12 dnes predstavila aj smartfón Mi 10 Youth Edition. Ide o ďalší smartfón s podporou 5G technológie, ktorý vychádza z produktovej línie Mi 10. Na predstavenie smartfónu upozorňuje portál fonearena.com.

Xiaomi Mi 10 Youth Edition: Zaujímavý smartfón s lákavou cenovkou

Zariadenie už na prvý pohľad pôsobí prémiovo. Ponúka 6,57“ FULL HD+  AMOLED displej, ktorý sa chváli priemernou farbenou odchýlkou ΔE 1,1 a hodnotou JNCD 0,7 (ide o ukazovateľ presnosti podania farieb. Čím je táto hodnota nižšia, tak tým je podanie farieb vernejšie). Vzorkovacia frekvencia displeja je 180Hz a nechýba ani vnorený skener odtlačkov prstov v displeji. Aby sme nezabudli, tak displej podporuje HDR10+, svietivosť do 800 nitov a kontrast 4 300 000:1.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Xiaomi Mi 10 Youth Edition_specifikacie
Zdroj: Xiaomi

Zariadenie je ďalej poháňane procesorom Snapdragon 765G (pôvodne sa špekulovalo aj o procesore od spoločnosti MediaTek – Dimensity 1000) s podporou 5G technológie, ktorý je doplnený RAM pamäťou o veľkosti 6GB/8GB (LPPDR4X RAM) v kombinácii so 64GB/128GB/256GB úložným priestorom (UFS 2.1). Zároveň treba dodať, že procesor je vyrábaný 7 nm  procesom. Nechýba ani výkonný  grafický čip Qualcomm Adreno 620.

Zariadenie  bude však hlavne lákať na kameru. Konkrétne na štvoricu snímačov umiestnenú v zadnej stene, medzi ktorými vyčnieva 8-megapixelový periskopický objektív s 50-násobným digitálnym priblížením a s optickou stabilizáciou. Doplnený je o hlavný 48-megapixelový snímač s clonou f/1,79, 8-megapixelový širokouhlý objektív so šírkou záberu 120° a clonou f/2.2, a 2-megapixelový makro snímač. V prípade prednej kamery, zariadenie disponuje 16-megapixelovým snímačom.

Xiaomi-Mi-10-Youth-Edition-5G
Zdroj: Xiaomi

Zariadenie okrem iného je poháňané batériou s kapacitou 4160mAh, ktorú je možné nabiť prostredníctvom technológie rýchleho nabíjania pri výkone 22W. Okrem iného poteší aj podporou NFC technológie.

Prejdime však k cene. V tej najnižšej konfigurácii (6GB/64GB) sa bude predávať už od približne 275€. V prípade najvýkonnejšieho variantu  smartfónu (8GB/256GB), zariadenie bude stať približne 365€. Spoločnosť Xiaomi tak zjavne chce vyplniť medzeru medzi zariadeniami strednej triedy a tými najvýkonnejšími zariadeniami, kde je cenový rozdiel rádovo niekoľko stoviek €. Zatiaľ nie je známa oficiálna dostupnosť zariadenia mimo regiónu Číny.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre