Používate Samsung smartfón? Poslednú aktualizáciu by ste si mali nainštalovať čo najrýchlejšie!

Ak do vášho Samsung smartfónu prišla táto verzia systému, mali by ste si ju nainštalovať čo najskôr. Prináša opravu viacerých chýb.

Telefon Samsung
Zdroj: unsplash.com (Mark Chan)

Aktualizácie smartfónov sa delia na dve skupiny. Jedna skupina aktualizácií nám prináša nové funkcie a možnosti využívania či správy nášho smartfónu a druhá skupina sa zasa sústreďuje na vyššiu bezpečnosť. Posledná aktualizácia, ktorá prišla do smartfónov od spoločnosti Samsung sa radí do tej druhej skupiny. Portál mirror.co.uk nás pritom informuje o tom, že by sme si poslednú aktualizáciu do telefónov mali nainštalovať čo najrýchlejšie, keďže ide o významnú aktualizáciu pre bezpečnosť nášho zariadenia aj súkromia. Prečo by ste si ju mali teda nainštalovať aj vy a o akú verziu ide? Pozrite sa na to spolu s nami v našom článku.

Posledná aktualizácia vášho Samsung smartfónu je skutočne dôležitá

V prípade, že vám do smartfónu príde aktualizácia s klasifikáciou májovej bezpečnostnej záplaty, mali by ste spozornieť. Táto aktualizácia si totiž zakladá na bezpečnosti a spoločnosť Samsung upozorňuje na to, že prináša záplatu pre viac ako 70 chýb. Niektoré z nich pritom získali klasifikáciu ako kritické chyby, teda najzávažnejšie možné riziko, aké sa v smartfónoch môže objaviť. Ak teda vo svojom telefóne zaregistrujete túto aktualizáciu aj vy, mali by ste si ju bez váhania nainštalovať.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
samsung galaxy s23+ recenzia
Zdroj: Vosveteit.sk

Posledná aktualizácia určená pre máj 2023 pritom prichádza do smartfónov postupne a možno ju zaregistrujete aj vy. Novšie smartfóny od Samsungu pritom získavajú bezpečnostné aktualizácie každý mesiac, zatiaľ čo staršie modely už prešli na systém štvrťročných bezpečnostných záplat. Ak teda vlastníte novší smartfón od spoločnosti Samsung, poslednej aktualizácii by ste sa nemali vyhnúť. Jej inštalácia vás môže ochrániť pred veľkým množstvom hrozieb, ktoré sú aktuálne bez záplaty.

Aktualizácie by ste nemali zanedbávať

Či ide o väčšie aktualizácie alebo o menšie záplaty, nemali by ste si ich zabúdať inštalovať. Aktualizácia systému by mala prispievať vždy k lepšiemu chodu telefónu a nezáleží na tom, či prináša záplatu pre väčšie množstvo chýb či nie. Aj v tomto prípade spoločnosti Samsung by sme sa mali poučiť a prestať odkladať aktualizácie, no namiesto toho si ich nainštalovať. Ak sa obávate toho, že by aktualizácie v sebe mohli prinášať nejaké chyby či problémy so stabilitou, odporúčame vám po ich príchode do smartfónu počkať dva dni.

Samsung Galaxy S22 Ultra_predna stena
Zdroj: Vosveteit.sk

Ak sa vo vašom telefóne takáto aktualizácia bude aj po dvoch dňoch stále nachádzať, tak by mala byť stabilná. Okrem toho by sme už po dvoch dňoch od jej vydania vedeli nájsť aj na fórach sťažnosti používateľov. Teda len v prípade, že by prinášala problémy. Toto pravidlo však neplatí len pre používateľov smartfónov od spoločnosti Samsung, no pre používateľov vo všeobecnosti.

Prišla už aj do vášho smartfónu bezpečnostná záplata pre máj 2023? Alebo ešte stále čakáte? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre