Piloti sa stretli s UFO viackrát: Ďalšie videá ale podliehajú prísnemu utajeniu, priznáva americké námorníctvo

Portál The Black Vault sa na základe slobodného prístupu k informáciám snažil získať ďalšie videá s objektmi UFO. Námorníctvo žiadosť odmietlo aj s odôvodnením.

Piloti sa s UFO stretli viackrát
Zdroj: Instagram (lvjackpilot), PNGwing, Úprava: Vosveteit.sk

Okolo záhadných objektov UFO je momentálne poriadne horúco. Všetko to začalo únikom dvoch videí, zachytávajúcich stret pilotov s neznámym objektom počas cvičenia amerického námorníctva. Aj vláda neskôr priznala autenticitu záberov a začala s vyšetrovaním.

Samozrejme oficiálne vyšetrovanie neprinieslo žiadne relevantné výsledky, no na základe neho a zasadnutia amerického kongresu založil samostatný úrad na vyšetrovanie fenoménu UFO, alebo ako sa po novom nazýva, UAP. Kongres zároveň vydal mimoriadne zaujímavú správu, v ktorej sa píše, že objekty UAP, ktorým sa prisúdi ľudský pôvod, by sa nemali za takéto objekty považovať.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Podľa bývalého člena amerického ministerstva obrany, Marika von Rennenkampffa ide o zaujímavý výber slov. Po novom vzplanutí záujmu o lietajúce taniere sa totiž americká vláda začala intenzívne brániť akémukoľvek spojeniu lietajúcich tanierov s mimozemským pôvodom. Kongres teraz zakladá útvar, ktorého špecifickou úlohou bude rozlišovanie toho, či sú objekty UAP pozemského alebo mimozemského pôvodu. Rennenkampff tvrdí, že vláda musí realisticky zvažovať to, že sa po oblohe pohybujú objekty mimozemského pôvodu. O tejto hrozbe nielen realisticky uvažujú, ale museli ju aj schváliť.

Existujú ďalšie dôkazy?

Portál The Black Vault nedávno podal žiadosť na americké námorníctvo, aby na základe slobodného prístupu k informáciám uverejnilo všetky dostupné videá zachytávajúce objekty UAP. Námorníctvo žiadosť zamietlo s tým, že sa ďalšie videá nenašli. Portál sa s rovnakou žiadosťou obrátil na úrad, ktorý sa mal špecificky venovať vyšetrovaniu UAP objektov. Po 17 mesiacoch ich opäť odmietli, tentokrát ale z iného dôvodu.

„Jednotka pre vyšetrovanie UAP objektov odpovedala na žiadosť DNS-36 a uviedla, že videá obsahujú citlivé informácie a sú tým pádom utajené v súlade so zákonom,“ vysvetľuje Gary Cason, riaditeľ úradu vybavujúceho požiadavky na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám.

Cason vysvetľuje, že zverejnenie záberov je hrozbou pre americkú národnú bezpečnosť. Ak by sa dostali do rúk nepriateľa, ten by získal cenné informácie o operáciách amerického námorníctva a ministerstva obrany. Zaujímavosťou ale je, že námorníctvo necharakteristicky uviedlo aj akúsi formu odôvodnenia, prečo žiadosť zamietlo.

Námorníctvo tvrdí, že doteraz boli uverejnené tri videá s objektmi UAP. Všetky mali spoločné to, že sa ešte pred oficiálnym odtajnením dostali von cez neoficiálne kanály. Krátko po zverejnení sa dostali videá do národných médií, kde sa o nich do hĺbky hovorilo. Oficiálne zverejnenie trojice videí teda už neprinieslo žiadne ďalšie ohrozenie pre americkú vládu.

Portál The Black Vault strávil posledných dva a pol rokov snahou o odtajnenie všetkých videí zahŕňajúcich objekty UAP. Oficiálne stanovisko americkej vlády ale znie, že všetky zábery podliehajú prísnemu utajeniu a tým pádom nebudú zverejnené.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre