Ako môžete oskenovať text a preložiť ho pomocou Google prekladača?

Pozrite sa, ako môžete oskenovať text prostredníctvom kamery smartfónu a následne ho preložiť cez Google Prekladač.

Google prekladac kamera
Zdroj: YouTube (AsoftClick)

Na Google prekladač sme si viacerí zvyknutí. Aj keď jeho slovenčina nie je najlepšia, no jeho rôzne doplnkové funkcie z neho robia zrejme najpopulárnejší prekladač. Rovnako treba povedať, že v porovnaní s konkurenčnými službami, prekladá o triedu vyššie. Dnes si ukážeme jednu mimoriadne užitočnú funkciu, ktorú mnohí nepoznajú. Vedeli ste, že viete rýchlo preložiť text vôkol vás iba pomocou kamery smartfónu? Na funkciu upozorňuje web howtogeek.com.

Aplikácia prekladača Google vie snímať text nielen z fotografie, ale rovnako ho môžete prekladať aj v reálnom čase. My si dnes ukážeme, ako na to.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Prekladač Google
Prekladač Google
Developer: Google LLC
Price: Free

Prekladanie v reálnom čase

Na začiatok je nutné pripomenúť, že funkcie fungujú najlepšie v aplikácii Google Prekladač, preto ak si túto funkciu chcete vyskúšať, odporúčame vám si aplikáciu stiahnuť do telefónu. Po stiahnutí a nainštalovaní, aplikáciu otvorte. Pod textovým poľom sa nachádza ikona fotoaparátu, na ktorú kliknite.

google translate kamera_2
Zdroj: vosveteit.sk

Následne namierte kameru na požadovaný text, ktorý chcete preložiť. Nezabudnite však zapnúť aj funkciu „Okamžitý“, ktorá sa zapína v dolnej časti. V hornej časti si viete zvoliť jazyk, z ktorého má byť text preložený do vami požadovaného jazyku. V prípade, že neviete o aký jazyk ide, môžete nastaviť automatickú detekciu. Ak chcete vykonať preklad zo statickej fotografie, kliknite v dolnej časti na Snímať. Google danú snímku uloží a následne ju preloží.

google translate kamera_1
Zdroj: vosveteit.sk

Prekladanie už nasnímanej fotografie

Často ale môže dôjsť k situácii, kedy ste stihli daný text iba odfotiť. To ale nie je žiadny problém. Google vie preložiť text aj zo statického obrázku, ktorý máte uložený v galérii smartfónu. Zo začiatku postupujte rovnako, ako v prípade vyššie. V aplikácii prekladača otvorte možnosť fotoaparát. Následne ale nekliknite na tlačidlo Okamžitý, ale na Importovať v pravom dolnom rohu.

Následne z vašej galérie vyberte požadovaný obrázok, ktorého text chcete preložiť. Po zosnímaní kliknite na Vybrať všetko. V hornej časti sa vám zjaví preklik do klasického prostredia Google prekladača.

google translate kamera_3
Zdroj: vosveteit.sk

Po kliknutí na daný odkaz sa ocitnete naspäť na začiatku, no text z vášho obrázka už bude preložený do požadovaného jazyka. S textom môžete potom okrem iného i ďalej pracovať, napríklad ho skopírovať a poslať ho na e-mail a podobne.

google translate kamera_4
Zdroj: vosveteit.sk

Pevne veríme, že tip na funkcie vyššie vás oslovil.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre