WhatsApp sa posúva ďalej v testovaní jednej z najžiadanejších funkcií

Jeden účet na viacerých zariadeniach by mohol byť v dohľadnej budúcnosti realitou. Okrem iného pribudne aj natívna podpora pre iPad zariadenia

WhatsApp by mohol čoskoro získať jednu z funkcií, ktorú by uvítala väčšina z nás. Reč je konkrétne o možnosti využívania jedného účtu na viacerých zariadeniach súčasne.

Začiatkom apríla sa objavili prvé správy, že aplikácia by mohla v budúcnosti ponúknuť vyššie menovanú funkciu. Prišiel s nimi portál wabetainfo.com. Od publikovania menovanej informácie o tejto pripravovanej funkcii nepadlo už žiadne slovo. To sa aktuálne mení.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Dostupnosť ešte nie je známe, ale…

Hoci informácie ohľadne dostupnosti tejto funkcie aktuálne nie sú ešte oficiálne známe, tak aj napriek tomu sa vývoj tento funkcie posúva o niečo dopredu. Portál wabbetainfo.com poukazuje to, že vývojári aplikácie začínajú interne testovať funkciu umožňujúcu využívanie jedného účtu na viacerých zariadeniach súčasne.

„WhatsApp začal interne pracovať na niektorých dôležitých testoch využívania služby na viacerých zariadeniach. Dostupnosť funkcie zatiaľ nie je známa: Môžu to byť 2 mesiace, 4 mesiace, 6 mesiacov…V každom prípade ide pozitívne správy, že funkciu začali testovať ako celok“ píše portál vo statuse nižšie.

Okrem iného portál poukazuje na to, že WhatsApp začal pracovať na „skutočnej“ podpore pre iPad zariadenia. Portál už v minulosti hlásil, že WhatsApp je možné využívať na iPad zariadeniach prostredníctvom webového rozhrania, kde existovalo viacero obmedzení (napríklad to, že ste museli mať online aj Váš smartfón). Vyzerá to tak, že čoskoro by aplikácia WhatsApp mohla plnohodnotne fungovať na iPad zariadeniach nezávisle od mobilnej aplikácie.  Okrem iného portál zdieľal niekoľko náhľadov z aplikácie určenej pre iPad.

Portál ďalej dodáva:

„V budúcnosti by mala byť dostupná aj druhá aplikácia, ktorá umožní užívateľovi používať rovnaké číslo na zariadeniach iPad a iPhone pomocou technológie WhatsApp Web.“

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre