BezpečnosťSpravodajstvo

Google pridáva možnosť úpravy verejného profilu, ktorý sa zobrazí po vyhľadaní Vášho mena

Google pridáva možnosť úpravy verejného profilu, ktorý sa zobrazí po vyhľadaní Vášho mena. Pozrite sa, kde ho môžete zapnúť, resp. vypnúť.

Asi každý z nás už niekedy skúšal vyhľadať svoje meno alebo meno nejakej celebrity v Google. Zatiaľ čo v prípade známych osôb, Google ponúkol v rámci výsledkov vyhľadania verejnú vizitku, tak v prípade bežných ľudí boli dostupné „len“ odkazy vedúce na profily sociálnych sietí, komentárov kde ste mali vložené svoje meno a podobne. Spoločnosť Google sa rozhodla toto zmeniť, zavádza možnosť vyplnenia verejného profilu aj pre bežných ľudí.

Profilové karty na Google

Služba profilové karty je dostupná už aj pre Slovákov. Po vyhľadaní Vášho mena v Google a za podmienky, že ste prihlásený vo svojom účte uvidíte v pravej strane uvidíte návrh  Vášho profilu.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
profil
Zdroj: Vosveteit.sk

Hneď na začiatku Vás upokojíme, tento profil nie je (aspoň zatiaľ) automaticky verejný. Ako môžete vidieť vyššie, tak v rámci popisu sa píše „Only you can see this result“, teda – „Len vy môžete vidieť tento výsledok“. Po kliknutí na políčko „Update your profile“ budete presmerovaný do sekcie, v rámci ktorej budete môcť upraviť svoj profil. Napríklad vložiť informácie o dosiahnutom vzdelaní, o Vašej práci a podobne.

profil_2
Zdroj: Vosveteit.sk

Ak chcete následne svoj profil spraviť verejným, resp. ho odstrániť z výsledkov vyhľadávania, tak potom musíte kliknúť na ikonu zámku pri danej informácií. Následne Vám Google ukáže možnosť zapnutia alebo vypnutia zdieľania tejto informácie.

profil_4
Zdroj: Vosveteit.sk

Vedeli ste, že Google môže využívať Váš profil v reklamách?

Radi by sme Vám dali do pozornosti ešte jednu zaujímavú informáciu. Vedeli ste, že Google môže využívať Váš profil aj v reklamách? Predpokladáme že nie, lebo ani my sme to nevedeli do písania tohto článku. Otvorte si sekciu  „PREJSŤ NA KONTROLU OCHRANY SÚKROMIA“. Následne zrolujte stránku nižšie do sekcie „Majte kontrolu nad tým, aké informácie o vás môžu vidieť ostatní“.

profil_3
Zdroj: Vosveteit.sk

V rámci tejto sekcie kliknite na „Upraviť nastavenia zdieľaných odporúčaní“. V tejto sekcii po zrolovaní nižšie je prednastavená hodnota k funkcii „Na základe mojej aktivity môže Google zobrazovať moje profilové meno, profilovú fotku a aktivitu v zdieľaných odporúčaniach v reklamách.“, ako povolená. Či ju necháte zapnutú, alebo ju vypnete, necháme na Vás.

verejne odporucania pouzivatelov_google
Zdroj: Vosveteit.sk
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close