Windows telefóny čaká istá smrť. Microsoft vďaka zmene v Creators Update odstaví asi 40% z nich

Zdroj: vlastný

Windows 10 Mobile Creators Update je vraj vhodný len pre 13 telefónov. Lumia 550, 640/640XL, 650 a 950/950XL, dva telefóny Alcatel (IDOL 4S a OneTouch Fierce XL), HP Elite x3, a zopár ďalších modelov.

Podstatná časť Windows telefónov však nebude mať možnosť ani len zažiť Creators Update. AdDuplex, reklamná sieť bežiaca na Windows zariadeniach, totiž zistila, že štyri z desiatich najpopulárnejších Windows telefónov nebudú schopné inovovať na najnovšiu aktualizáciu funkcií od Microsoftu. To isté platí až pre 40% všetkých Windows telefónov, ktoré sú už v rukách používateľov. Táto smutná správa znamená, že mnoho populárnych starších telefónov sa nedá aktualizovať, vrátane Lumie 535, Lumie 930, Lumie 730 a Lumie 540, ktoré u používateľov zožali veľký úspech.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Existuje jedno riešenie…

Aj oficiálne nepodporované telefóny dokážu cez Windows Insider stiahnuť Creators Update. Vďaka nemu môžu v telefóne bežať cez beta verzie. Ak sa zaregistrujete na ukážku vydania, v podstate to znamená, že upgradnete na oficiálne vydanie. Nič to však nemení na tom, že aj tieto telefóny nebudú aj naďalej oficiálne podporované.

Znamená tento krok definitívnu smrť Windows telefónov? Aj keď Microsoft stále ohlasuje svoje ambície s mobilnými zariadeniami, zdá sa, že si len kope svoj vlastný hrob. A čím ďalej, tým hlbšie.

Zdroj: pcworld.com, vlastný (obrázok)

 

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre