Máte problémy s pripojením sa k sieti Wi-Fi cez váš Android smartfón? Takto ich vyriešite!

Ak sa váš smartfón nevie pripojiť k sieti Wi-Fi, skúste postupovať podľa týchto bodov a svoj problém vyriešiť.

kvalita Wi-Fi signalu
Zdroj: onlinewebfonts.com

Ani ten najlepší a najdrahší smartfón určite nie je bezchybný a občas sa v ňom nejaký ten problém objaví. Ak ide o chybu softvérového typu, vo väčšine prípadov si tento problém vieme vyriešiť aj sami. Rovnakým prípadom je problém s pripojením k sieti Wi-Fi, ktorú väčšina z nás využíva na dennej báze. Čo robiť, keď sa takéto problémy prejavia aj vo vašom Android smartfóne? Riešenie dokáže byť častokrát veľmi jednoduché a vieme ho vykonať už v priebehu niekoľkých sekúnd. Niekoľko spôsobov ako prejsť k jednoduchému riešeniu problému s pripojením sa k bezdrôtovej sieti nám prináša komunita Xiaomiui a my sa na ne pozrieme teraz spoločne.

Problémy s pripojením sa k sieti Wi-Fi vedia byť triviálne

Niekedy nám problém s naším smartfónom dokáže vyriešiť jednoduchý reštart. A tam, kde nepomôže reštart smartfónu môže pomôcť reset pripojenia. Spoľahlivým riešením problému s pripojením sa k bezdrôtovej sieti môže byť odstránenie siete Wi-Fi z našich známych sietí a jednoduché sa pripojenie k nej odznovu. Nezabudnite však, že pri opätovnom pripájaní sa k sieti budete pravdepodobne potrebovať heslo k sieti. Uistite sa teda, že si ho pamätáte.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Pomôcť nám môže aj to, že odstránime staršie siete Wi-Fi, ktoré si náš smartfón pamätá. Výhodou Android smartfónov je, že si dokážu pamätať neskutočne veľké množstvo sietí, ku ktorým sme sa kedy pripojili a v prípade ich dostupnosti nás k nim pripojiť odznovu. Dokáže to byť však aj nevýhodou a priniesť problémy rovnako, ako v tomto prípade. Ak teda máte problém s pripojením sa k bezdrôtovej sieti, skúste odstrániť z pamäte zariadenia staršie siete, ktoré už dávno nevyužívate.

Pomôcť môžu aj tieto riešenia

Občas si to možno ani nevšimneme, no prejdeme ďalej od siete Wi-Fi a čudujeme sa, že sa k nej nevieme pripojiť. Aj keď nám ukazuje, že máme signál dostupný, môžeme byť od siete tak ďaleko, že nás to k nej nedokáže riadne pripojiť a náš smartfón tak vyhodnotí, že nás to k nej nepripojí radšej vôbec. Aj neaktuálny softvér dokáže spôsobiť problémy. Ak sa teda k sieti Wi-Fi nemôžeme stále pripojiť, aktualizujte si softvér vo svojom smartfóne, ak evidujete aktualizáciu. Nezabúdajte však ani na firmvér routeru, ktorý by sme tiež mali aktualizovať.

A ak máte stále problém s pripojením, jednoducho vypnite automatické pripájanie sa k sieti. Smartfóny totiž častokrát vyberajú tú najsilnejšiu sieť, ku ktorej sa môžu pripojiť. To dokáže spôsobiť problémy s nami preferovanou sieťou, ku ktorej sa aktuálne chceme pripojiť. Nejaká iná totiž môže brať prioritu nami preferovanej, a tak sa k nej nevieme pripojiť.

Vyriešili ste problém s pripojením sa k vašej sieti Wi-Fi? A máte v rukáve ešte nejaký trik na vyriešenie tohto problému? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre