Sledovanie TV v mobile: Pozrite sa, ako môžete sledovať Vašu obľúbenú televíziu v smartfóne

Pomocou týchto aplikácií môžete sledovať TV v mobile alebo v chytrom televízore

Sledovanie TV v mobile
Zdroj: Vosveteit.sk

Sledovanie TV v mobile sa dá viacerými spôsobmi. Nie však všetky sú dostupné zadarmo. Na druhej strane treba povedať, že televízia v mobile je vcelku dostupnou, pričom ak máte chytrú televíziu, tak mobilné aplikácie môžete používať aj v televízore. Všetko čo k tomu okrem aplikácie potrebujete je internetové pripojenie.

Sledovanie TV zadarmo

V súčasnosti môžete online televíziu sledovať prostredníctvom oficiálnych stránok televízií alebo prostredníctvom aplikácií tretích strán. Jednou z najpopulárnejších alternatív je prostredníctvom aplikácie Slovenské a České televízie. Má to však jeden háčik. Mnohé programy nefungujú. Dôvodom je, že ide o prehrávanie videí prostredníctvom stránok televízií, ktoré je „zamaskované“ v rozhrania aplikácie, pričom mnohé programy z dôvodu licenčných podmienok nie je možné prehrávať online.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Slovenske a ceske televizie
Slovenske a ceske televizie

Bez platenia to nepôjde

Najväčším obmedzením pri sledovaní TV v bezplatnom režime sú programy, ktoré možno sledovať, a ktoré nie. Alternatívnym riešením, ktoré je bez kompromisov sú preto platené aplikácie, ktoré ponúkajú aj dodatočné služby. Tých existuje vcelku veľa a sú aj cenovo dostupnými. Pohybujú sa od približne 3€ do 7€ za mesiac. Výhodou týchto služieb zároveň je, že ich môžete využívať na viacerých zariadeniach a v mnohých prípadoch ich môžete zdieľať s rodinou či známymi. Inými slovami, výsledná cena za tieto služby po rozrátaní na zdieľané zariadenia je vskutku zanedbateľnou. Nižšie si môžete pozrieť niekoľko alternatívnych aplikácií.

Antik TV

Antik TV je vcelku známou aplikáciou, ktorá ponúka predplatné už od 2,5€ s minimálnym predplatným po dobu 3 mesiacov (teda 7,50€). Ich aplikácie je dostupná ako pre smartfóny, tak aj pre PC. Podľa oficiálnej stránky spoločnosti však podpora pre TV chýba. Základný balík obsahuje celkovo 50 televíznych staníc, medzi ktorými však nájdeme (z nášho pohľadu) mnoho nepoužiteľných. Okrem iného v základnom balíku chýba viacero základných českých televíznych staníc.  Poteší však vcelku dlhý 10 dňový archív ako aj možnosť sledovania TV na viacerých zariadeniach súčasne.

Antik TV
Antik TV
Developer: ANTIK Telecom
Price: Free

Skylink Live TV SK

Ďalšia vcelku populárna služba je Skylink Live TV SK. Skylink v základnom balíku ponúka 33 televízií, za ktoré si pýta 5,80€ mesačne. V rámci ponúkaných televízií nájdete 15 všeobecných (napríklad Markíza, Joj,..). 4 filmové (napr. FilmBox), 1 športový (Arena Šport 1), 2 dokumentárne, 5 hudobných, 3 detské a 3 spravodajské kanály. Výhodou je až 7 dňový archív programov. Služba ponúka tiež možnosť sledovania TV na viacerých zariadeniach súčasne.

SledovanieTV

Poslednou aplikáciu, na ktorú by sme radi upozornili je SledovanieTV. Opäť ide o platenú aplikáciu, ktorá mesačne stojí 5,99€ (prvý mesiac 0,10€, počas ktorého môžete zrušiť predplatné). Aplikácia ponúka 76 televíznych staníc (z toho je podľa nášho názoru viac ako 20 v praxi nevyužiteľných – napríklad TV Korálová záhrada, kde sledujete akvárium,..), 25 hodín osobných nahrávok, či prehrávanie videí 50 hodín dozadu. Nevýhodou aplikácie je, že ponúka relatívne krátku dobu prehrávania dozadu v porovnaní s konkurenciou, ale na druhej strane poteší, že môžete sledovať TV pomocou mobilných aplikácií na viacerých zariadeniach bežiacich s Androidom bez toho, aby to bolo nejakým spôsobom obmedzované zo strany prevádzkovateľa. Okrem iného aplikácia je dostupná aj pre chytrú televíziu.

SledovaniTV
SledovaniTV
Developer: sledovanitv.cz
Price: Free

Na základe čoho sme si vyberali TV v  mobile my?

Pri výbere aplikácie pre TV sme sa pozerali na programy, avšak nie na celkový počet, ale na programy, ktoré reálne sledujeme. Dôvodom je, že človek v praxi pozerá 3-5 televízií a mať tam 50 a viac sa nám zdá zbytočné, obzvlášť v prípade, ak sú tam hlúposti ako sledovanie ohňa, akvária a podobne. Po tom sme sa pozerali na viazanosť a cenu. Podstatnejšia pre nás bola však viazanosť, lebo pri cene 3€ alebo 6€ je rozdiel na mesačnej báze zanedbateľným. Čo bolo však pre nás dôležité je množstvo zariadení, na ktorých je možné sledovať TV súčasné. Dôvodom je, že na jednom účte sledujeme televíziu v 2 až 3 domácnostiach (kombinácia smartfónov a TV). Inými slovami, aj drahšia služba môže byť na konci dňa lacnejšou. Tu sa vrátime k úvodu, kde sme spomínali viazanosť. Ak by túto funkciu poskytovateľ obmedzil, tak jednoducho prejdeme k alternatívnej aplikácii. Preto niekedy netreba pozerať len na cenu, ale aj na to, čo za to reálne dostanete.

Tip na záver: hoci mnohé služby oficiálne neponúkajú podporu pre chytré televízie, tak aj mobilné aplikácie si viete nahrať do chytrej TV pomocou inštalačného balíka s koncovkou „.apk“. Preto ak nájdete niektorú mobilnú aplikáciu, ktorá Vám vyhovuje, ale oficiálne nepodporuje chytrú TV, tak si skúste nahrať jej mobilnú verziu do TV.  Urobíte tak pomocou nahrania inštalačného súboru na USB kľúč a následne otvorením súboru v  TV.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre