BezpečnosťNávody

Máte vo vašom Netflix účte votrelca? Takto ho vykopnete preč!

Netflix zaviedol novinku. Ponúkne vám možnosť z administrácie vášho profilu, odhlásiť prepojené zariadenia s vašim účtom na diaľku.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Netflix v nasledujúcich mesiacoch zintenzívni boj proti zdieľaniu účtov. Služba verí, že týmto spôsobom sa jej podarí zarobiť viac peňazí, uviedla spoločnosť v nedávnej kvartálnej správe. Netflix sa domnieva, že používatelia, ktorí sa silou mocou snažili ušetriť nejaké to €, prejdú na nový plán s reklamou.

Nateraz presne nepoznáme exaktný dátum, kedy začne Netflix aktívne obmedzovať zdieľanie účtov medzi domácnosťami. Podľa nedávnych vyjadrení, malo by sa tak stať niekedy začiatkom budúceho roka. No, je možné, že začne s tým o niečo skôr, naznačuje to tlačová správa, ktorú firma v týchto dňoch zverejnila. Dáva totiž do rúk majiteľov účtov nástroj, ako môžu odhlásiť prepojené zariadenia.

Na Netflixe bolo doposiaľ možné odstraňovať profily, čo je pomerne radikálny krok, ale neexistoval spôsob, ako sa odhlásiť na diaľku a selektívne. To sa teraz mení. Okrem iného nedávno platforma predstavila nástroj, ako si môžu používatelia preniesť profil do druhého účtu.

Ako zistíte, ktoré zariadenia sú pripojené k vášmu účtu?

Netflix najnovšie informuje, že zavádza novinku, pomocou ktorej budeme môcť identifikovať zariadenia, ktoré máme prepojené s našim účtom. Rovnako umožní používateľom odpojiť prepojené zariadenia z účtu.

„Dnes spúšťame Správu prístupu a zariadení, novú funkciu v nastaveniach účtu, ktorá vám umožní jednoducho zobraziť zariadenia, cez ktoré je streamovaný obsah z vášho účtu, a sprístupňujeme možnosť, ako môžete odhlásiť konkrétne zariadenie jedným klikom.“, píše Netflix v tlačovej správe.

Táto funkcia je už dostupnou pre všetkých používateľov a to bez ohľadu na to, v akom regióne sa nachádzajú, hovorí služba. Dostupnou je prostredníctvom kliknutia na váš profil a následne v sekcii Zabezpečenie a súkromie, uvidíte v ponuke novú možnosť – Spravovať prístup a zariadenia.

ako vyhodit niekoho z netflix uctu
Zdroj: Vosveteit.sk

Ako otvoríte túto sekciu s nastaveniami, tak budete mať k dispozícii zoznam prihlásených zariadení vrátane dátumu, kedy bol cez ne naposledy prehrávaný obsah. Následne ich budete môcť odhlásiť pomocou jedného tlačidla – Odhlásiť.

ako vyhodit niekoho z netflix uctu_2
Zdroj: Vosveteit.sk

Okrem vyhodenia ľudí z vášho Netflixu môže byť funkcia užitočná, ak ste sa zabudli odhlásiť zo služby, keď ste ju používali na verejných miestach, napríklad v hoteli. Našli ste medzi prihlásenými zariadeniami aj také, o ktorých ste nevedeli? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch.

Zobraziť komentáre
Close
Close