Ako obmedziť deťom čas strávený za počítačom alebo ako sa nenechať oklamať vetou „veď som tu len chvíľku“

ako obmedziť deťom čas strávený na počítači
Zdroj: pixabay.com

Určite to poznáte, tie čarovné vetičky našich ratolestí „veď som to len teraz zapol“ alebo „som tu len 10 minút“. Nuž, v mnohých prípadoch sa tento fakt nedá overiť a to hlavne keď deťom skončí škola a oni sa hrnú rýchlo domov, ale vy ste ešte stále v práci a najbližšie hodiny aj budete.

Ako obmedziť deťom čas strávený na počítači

Windows 10 ponúka desiatky možností ako si prispôsobiť svoj počítač podľa svojho gusta a jednou z nich je aj funkcionalita, ktorou viete obmedziť aktívne používania počítača. Poďme sa teraz spolu pozrieť ako na to.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Otvorte si najprv Nastavenia vášho počítača a v sekcii Rodina a ďalší používatelia vytvorte nový účet (Settings>Accounts>Family & Other people)

ako vytvorit detsky ucet vo Windows 10
Zdroj: vlastný

Raz ako ste vytvorili účet pre svoje dieťa tak z administrátorského účtu mu môžete upravovať to čo môže robiť a aj ako dlho môže tráviť čas na počítači. Kliknite teraz pod účtom „Manage family…“.

ako nastavit detsky ucet vo Windows 10
Zdroj: vlastný

Následne sa vám otvorí internetové stránka s vašim účtom a účtami, ktoré máte priradené k vášmu účtu.  Vyberte si účet, ktorému chcete zmeniť nastavenia (v našom prípade to je „mojdediet…“) a kliknite na Screen time.

ako nastavit detsky ucet vo Windows 10_2
Zdroj: vlastný

Teraz kliknite na „Use one screen time schedule“. Následne ako môžete vidieť nižšie sa vám zobrazí rozvrh, v rámci ktorého môžete nastaviť ako konkrétny čas kedy môže mať vaše dieťa prístup k PC tak aj maximálny denný časový limit.

ako nastavit detsky ucet vo Windows 10_4
Zdroj: vlastný

Hotovo. Stačí nastavenia už len uložiť.

Zdroj: vlastný, úvodný obrázok: pixabay.com

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre