S poslednou aktualizáciou Windowsu počkajte, môže vám rozhádzať počítač!

Používatelia počítačov s Windows 11 hlásia viaceré problémy. Aktualizácie 21H2 (KB5025224) a 22H2 (KB5025239) im rozhádzali počítač.

Windows 11 upozornenie
Zdroj: Vosveteit.sk, pngegg

Operačný systém Windows 11 je aktuálne najnovšou verziou systému pre počítače od Microsoftu. Od jeho predstavenia ubehlo niekoľko mesiacov a len nedávno mohli používatelia zaznamenať aktualizáciu s číslom KB5025239, resp. KB5025224. Po inštalácii kumulatívnej aktualizácie pre apríl však viacero používateľov narazilo na rôzne problémy, ktoré im výrazne ovplyvnili používanie ich počítačov. Na tieto problémy sa sťažovali najmä na používateľských fórach ako je Reddit, no informácie o problémoch nám priniesol portál windowslatest.com. V prípade, že využívate operačný systém Windows a máte k dispozícii túto aktualizáciu, mali by ste jej inštaláciu určite zvážiť. A aké problémy konkrétne prináša si teraz prezradíme spoločne.

Posledná aktualizácia pre Windows 11 prináša rôzne problémy

Kumulatívna aktualizácia operačného systému Windows 11 pre apríl prináša používateľom viaceré problémy, pričom sa zdá, ako keby medzi sebou nesúviseli. Táto aktualizácia má teda pravdepodobne viac problémov, ako by sme očakávali, medzi ktorými nájdeme chyby ako pády Prieskumníka, náhodné miznutie ikon aplikácií z plochy či spomalenie SSD. Problémov, ktoré používatelia hlásia, je však oveľa viac, pričom sa odporúča, aby si poslednú verziu systému s označením 21H2 (KB5025224) a 22H2 (KB5025239) neinštalovali.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Windows 11 aktualizacia
Zdroj: mundissima Shutterstock.com

Zdá sa, že problémy však nepostihujú všetkých používateľov a ich výskyt je náhodný. Niekomu sa teda môže stať, že ovplyvnenie chodu počítača bude menšie, inému používateľovi to však môže spôsobiť aj výraznejšie spomalenie SSD. Nižšie sa môžete pozrieť na zoznam všetkých spomenutých problémov, ktoré používatelia v spojitosti s touto kumulatívnou aktualizáciou pre Windows 11 hlásia.

  • Problémy s výkonom SSD spôsobujú pomalšie bootovanie (načítavanie systému).
  • Rozhranie aplikácie Windows Security je poškodené a nesprávne hlási, že modul TPM 2.0 nie je nainštalovaný a zariadenie je zraniteľné, pretože ochrana LSA je po zapnutí vypnutá.
  • Nereagujúce ikony alebo ikony na ploche zmiznú a znova sa objavia po inštalácii aktualizácie.
  • Windows Update sa zasekne alebo zlyhá s neužitočnými chybovými hláseniami.
  • Problémy s Prieskumníkom, panelom úloh a Správcom úloh.
  • BSOD (Blue Screen Of Death) vo vzácnych prípadoch.

Ak ste si už aktualizáciu nainštalovali, dá sa to vyriešiť

V prípade, že ste si už stihli poslednú kumulatívnu aktualizáciu pre Windows 11 nainštalovať a evidujete nejaké problémy, môžete si ju odinštalovať. Tento problém môžete vyriešiť v sekcii Windows Update, v ktorej si rozkliknete históriu aktualizácií. Poslednú aktualizáciu pre apríl by ste si mali vedieť odinštalovať, teda aspoň sa to uvádza ako oficiálne riešenie problémov. Ak ste si však poslednú aktualizáciu ešte nenainštalovali, odporúčame vám vyhnúť sa problémom tým, že si túto verziu nenainštalujete.

Stihli ste si už nainštalovať túto verziu systému Windows 11? A narazili ste na nejaké problémy aj vy? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre