Messenger bez Facebook účtu už nie je dostupný

Spoločnosť Facebook vypla možnosť prihlásenia sa do chatovacej platformy Messenger bez toho, aby ste nemali vytvorený účet na Facebooku.

Facebook messenger
Zdroj: flickr.com (Ivan Radic) (CC BY 2.0)

Možno ste nezaregistrovali, ale spoločnosť Facebook v tichosti vypla možnosť pripojiť s ku komunikačnej paltforme Messenger bez toho, aby ste nemali vytvorený účet na sociálnej sieti Facebook. Donedávna totiž bolo možné prihlásiť sa do Messengera pomocou mobilného čísla, a tak ste mohli byť v kontakte s Vašimi známymi aj bez toho, aby ste boli niekde „extra“ registrovaný. Na tému upozornil portál Venturebeat.com, ktorému toto nové opatrenie potvrdila aj samotná spoločnosť Facebook.

„Ak ste v službe Messenger nováčikom, všimnete si, že na konverzáciu s priateľmi a uzavretie kontaktov potrebujete účet Facebook,“ uviedol hovorca e-mailom. „Zistili sme, že drvivá väčšina ľudí, ktorí používajú program Messenger, sa už prihlasuje cez Facebook a chceme tento proces zjednodušiť…“

Na zmenu upozorňuje už aj hŕstka používateľov na známom fóre Reddit, ktorí sa na tieto zmeny k „lepšiemu“ sťažujú.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Facebook pôvodne túto funkciu pre prvé regióny spustil v roku 2015 a neskôr ju rozširoval ďalej. Podľa portálu Venturebeat táto zmena môže predikovať nadchádzajúce prepojenie viacerých vlastností služieb WhatsApp, Messenger/Facebook a Instagram. Ešte v januári tohto roku sa totiž hovorilo, že sa bude spájať technická infraštruktúra zmieňovaných služieb, čo v konečnom dôsledku môže nanovo definovať spôsob, ako komunikuje medzi sebou takmer 3 miliardy ľudí na celom svete (WhatsApp má viac ako 1,5 miliardy aktívnych používateľov mesačne, zatiaľ čo programy Messenger a Instagram majú viac ako 1,3 miliardy a 1 miliardu).

Messenger
Messenger
Price: Free
Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre