APLIKÁCIE A HRYBezpečnosťSpravodajstvo

WhatsApp sťaží ukladanie správ, ktoré nemajú byť videné viac ako jeden raz. Túto novinku uvíta každý, komu záleží na súkromí!

WhatsApp rieši jeden z najväčších neduhov funkcie Vidieť iba raz.

Niektoré fotografie alebo videá, ktoré odosielame prostredníctvom služby WhatsApp, chceme, aby neboli neskôr dostupné druhej strane. To je aj dôvod, prečo vývojári aplikácie priniesli nástroj „Vidieť iba raz“. K tomuto nástroju sa dostanete pomocou ikony jednotky v kruhu, ktorú uvidíte pri odosielaní multimediálneho súboru.

WhatsApp_funkcia vidiet iba raz
Zdroj: Vosveteit

Táto funkcia, hoci je užitočnou, tak mala jeden veľký nedostatok. V čase, keď si adresát správy multimediálny obsah pozeral, tak si mohol spraviť snímku obrazovky. Inými slovami, nástroj Vidieť iba raz nesplnil svoj účel.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Už žiadne snímky obrazovky

No zdá sa, že čoskoro WhatsApp prinesie funkciu, ktorá všetko zmení. Portál WABetaInfo upozorňuje na to, že vo verzii aplikácie 22.21.0.71 pre zariadenia s operačným systémom iOS, je táto možnosť zablokovanou.

„WhatsApp konečne uvoľňuje túto ochranu, aby zabránil ľuďom urobiť snímku obrazovky alebo záznam obrazovky, aby si mohli neskôr prezerať správy znova, a je k dispozícii pre niektorých používateľov, ktorí si nainštalujú najnovšiu beta verziu.“, vysvetľuje portál.

Portál rovnako dopĺňa, že táto zmena je permanentnou a nie je ju možné zo strany používateľa deaktivovať. Samozrejme, treba mať ale na pamäti, že druhá strana môže zaznamenať obrazovku telefónu aj iným spôsobom. Napríklad prostredníctvom ďalšieho zariadenia.

V súvislosti s touto funkciou nateraz nevieme presne povedať, kedy zavíta aj do Android telefónov a konvenčnej aplikácie. Predpokladáme ale, že by sa tak mohlo stať v priebehu najbližších týždňov, nanajvýš mesiacov.

Nejde o jedinú novinku

Nejde ale o jedinú novinku, s ktorou sa môžeme v službe WhatsApp najnovšie stretnúť. Platforma prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámila ďalší nástroj, ktorý si ale na prvý pohľad pravdepodobne nevšimneme. V prípade, ak ste účastníkom skupinovej konverzácie, tak doposiaľ po jej opustení, boli na to upozornení všetci účastníci diskusie. Tomu už tak ale nebude.

WhatsApp informuje, že už nebudete ostatných členov skupiny s výnimkou admina, upozorňovať na to, že niekto opustil konverzáciu. Inými slovami, konverzáciu budete môcť opustiť v tichosti bez toho, aby sa o tom dozvedeli ďalší diskutéri.

„Zoznámte sa s funkciou tichého opustenia skupiny.

Teraz môžete ✌️ odísť zo skupinového chatu, kedykoľvek budete chcieť, bez toho, aby ste všetkých upozornili, pretože keď opustíte chat, bude upozornený iba správca skupiny.“, píše WhatsApp v príspevku nižšie.

Uvítate tieto funkcie vyššie? Dajte nám vidieť nižšie v komentároch.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Zobraziť komentáre
Close
Close