BezpečnosťNávody

Slováci začali vo veľkom evidovať nové nastavenia súvisiace s miznúcimi správami vo WhatsAppe. Pozrite sa, kde ich nájdete!

Kde v službe WhatsApp nájdete funkciu automatických miznúcich správ a ako funguje?

Ešte začiatkom decembra sme vám priniesli správy ohľadne nových nastavení v službe WhatsApp, ktoré súvisia s funkciou miznúcich správ. Asi tou najzásadnejšou zmenou je, že používatelia majú konečne v rukách nástroj, prostredníctvom ktorého môžu nastaviť čas, kedy dôjde k automatickému odstráneniu odoslaných správ. Rovnako, jednou z funkcií je i to, že si môžete funkciu miznúcich správ zapnúť automaticky pri nových četoch. Doposiaľ, ak ste chceli využívať túto funkciu, tak ste ju museli zapínať manuálne pri každom jednom čete. Taktiež treba uviesť, že ste mali k dispozícii iba jeden časový interval, po ktorom dochádzalo k odstráneniu odoslaných správ.

O týchto funkciách sa písalo dlhé mesiace a dnes je už dostupnou pre väčšinu používateľov a to aj v našom regióne. Dovoľte nám dať vám preto do pozornosti, kde funkciu nájdete, a ako si ju môžete prispôsobiť.

Ako si môžete nastaviť funkciu miznúcich správ pri nových četoch?

Funkcia miznúcich správ je schovanou v rámci nastavení aplikácie. Nájdete ju potom, ako kliknete na tri zvislé bodky v pravom hornom rohu a následne otvoríte Nastavenia aplikácie. Potom otvorte sekciu Účet. V ďalšom kroku otvorte sekciu Súkromie.

V rámci sekcie Súkromie nájdete funkciu Predvolený časovač správ. Ako otvoríte túto ponuku, tak budete mať k dispozícii štyri možnosti: 24 hodín, 7 dní, 90 dní, alebo vypnuté.

Potom, ako si vyberiete jednu z prvých troch možností, tak po uplynutí časového intervalu pri nových četoch, dôjde k automatickému odstráneniu správy potom, ako bola odoslaná. V našom prípade, ako môžete vidieť na snímke vyššie, k automatickému odstráneniu správy dôjde po 7 dňoch.

V závere treba však podotknúť, že hoci ide o užitočnú funkciu, tak nejde o garanciu, že odoslané správy sa nemôžu dostať i do nepovolených rúk. 24 hodín je predsa len dosť času na to, aby mohol niekto spraviť napríklad snímku obrazovky, alebo preposlať správu ďalej. Preto, ak napríklad chcete odosielať citlivé fotografie, či iný obdobný obsah, tak vám odporúčame využiť funkciu „View Once“, teda Vidieť iba raz.

Rovnako treba povedať, že funkcia automatických miznúcich správ sa vzťahuje iba na individuálne čety. Keď vytvoríte novú skupinu, WhatsApp sa vás opýta, či chcete povoliť túto funkciu i pre konkrétnu skupinovú konverzáciu.

Mohlo by Vás zaujímať

Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close