APLIKÁCIE A HRYBezpečnosťSpravodajstvo

Google uvoľňuje v našom regióne pre aplikáciu Fotky funkciu, ktorá umožňuje skryť citlivý obsah. Tu ju nájdete!

Google Fotky dostávajú funkciu, ktorá umožňuje skryť fotografie do uzamknutého priečinku, ku ktorému musíte mať heslo, aby ste ho otvorili.

Asi každý z nás má v smartfóne veci, ktoré by sme nechceli, aby videli iné osoby. Za týmto účelom rôzni výrobcovia smartfónov ponúkajú špeciálne funkcie. Napríklad Xiaomi ponúka možnosť uzamknutia priečnikov, či špeciálny režim „druhého profilu“, prostredníctvom ktorého môžete obmedziť niekomu, aby pristupoval k častiam smartfónu, ku ktorým nechcete, aby mal prístup.

Podobný režim, ako majú i telefóny Xiaomi, dostáva najnovšie aj aplikácia Google Fotky.

Fotky Google
Fotky Google
Developer: Google LLC
Price: Free

Fotky dostávajú nový režim, prostredníctvom ktorého schováte obsah

Od dnešného dňa, používateľov aplikácie Fotky začal Google notifikovať, že do aplikácie pribudol nový režim, prostredníctvom ktorého si môžu schovať citlivý obsah. Mimochodom, funkcia bola pôvodne predstavenou ešte v septembri tohto roka pričom Google v tom čase oznámil, že ju začína distribuovať pre širokú verejnosť. Zjavne sa distribúcia pretiahla, teda aspoň v niektorých regiónoch. Širšiu dostupnosť funkcie v našom regióne začali hlásiť používatelia v týchto dňoch.

Fungovanie tohto režimu je veľmi jednoduché a intuitívne. Potom, ako otvoríte aplikáciu a podržíte ľubovoľnú fotografiu niekoľko sekúnd, tak budete môcť zvoliť obsah, ktorý chcete skryť. Potom, ako vyberiete fotografie, či videá, ktoré chcete schovať, tak kliknite na tri zvislé bodky v pravom hornom rohu.

Google Fotky_uzamknuty priecinok s fotografiami_1
Zdroj: Vosveteit.sk

Následne zvoľte možnosť skrytia fotografií do skrytého priečinku. Systém vás pri prvom presune upozorní na to, že ak neskôr zmeníte telefón a dáte si synchronizovať dáta, tak k prenosu obsahu zo zložky, ku ktorej obmedzíte prístup, nebudú neskôr synchronizované. Inými slovami, ak ich budete chcieť neskôr preniesť do iného zariadenia, tak si ich budete musieť manuálne stiahnuť a preniesť ich, prípadne preposlať do nového telefónu.

Následne dôjde k odstráneniu videí a fotografií z galérie fotiek, ktoré ste si týmto spôsobom pridali do uzamknutého priečinku. K samotnému priečinku sa dostanete prostredníctvom karty Knižnica a položky Pomôcky, kde nájdete po zrolovaní ponuky nižšie priečinok Uzamknutý priečinok. Odomknúť ho budete môcť prostredníctvom hesla, alebo biometrickej autentifikácie.

Páči sa vám tip na funkciu v aplikácie Google Fotky? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch. Pevne veríme, že funkciu využijete.

Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close