Spravodajstvo

Ako môžete zapnúť funkciu šifrovania záloh chatov vo WhatsAppe? Toto nastavenie neprehliadajte!

Pozrite sa, ako môžete vo WhatsAppe zapnúť funkciu, pomocou ktorej môžete šifrovať zálohy chatov, ktoré nahrávate na Google Disk.

Posledné roky je téma súkromia používateľov smartfónov čoraz diskutovanejšou. Dôvodom sú rôzne úniky dát, či hackerské útoky. Najhoršie na tom je, že v mnohých prípadoch je deravý softvér a kým nedôjde k zneužitiu chýb, tak o tom ani nevieme. Nie tak dávno sme napríklad upozorňovali na to, že dva z troch predaných Android smartfónov v minulom roku, bolo distribuovaných s chybou, ktorá umožňovala útočníkom pristupovať k multimediálnym súborom.

Preto, aby sme sa vyhli možným únikom dát, tak je potrebné byť proaktívny. Jedným z takýchto krokov je aj zapnutie funkcie šifrovania záloh v službe WhatsApp, ktorá je predvolene vypnutou. Poďme sa pozrieť nižšie na to, ako môžeme zapnúť šifrovanie záloh.

Takto môžete vo WhatsAppe zapnúť šifrovanie záloh

Samotný proces aktivovania funkcie je pomerne jednoduchý a nezaberie vám viac, ako niekoľko desiatok sekúnd. V prvom kroku si otvorte aplikáciu a prostredníctvom troch bodiek v pravom hornom rohu otvorte Nastavenia aplikácie. V ďalšom kroku z ponuky vyberte možnosť Chaty.

ako sifrovat zalohy chatov_WhatsApp_1
Zdroj: Vosveteit.sk

Následne ponuku zrolujte a otvorte možnosť Zálohovanie chatov. Ak nemáte funkciu záloh zapnutú, tak ju povoľte. Potom vyberte z ponuky možnosť Záloha chránená šifrovaním v koncovým zariadeniach.

Ďalej vás aplikácie vyzve k vytvoreniu šifrovacie hesla. Toto heslo si dobre zapamätajte. Ak ho neskôr stratíte, tak zálohy z chatov už neobnovíte. Následne, keď budete vytvárať zálohy a nahrávať ich do Google Disku, tak budú zašifrované. V praxi to znamená, že ak by sa niekto dostal k zálohe vašich chatov, tak ich nebude schopný rozbaliť a pracovať s nimi, pokiaľ nebude mať aj šifrovacie heslo.

Zároveň spolu s touto funkciou vám odporúčame zapnúť aj funkciu Dvojfázového overenia, ku ktorej sa dostanete pomocou cesty Nastavenia – Účet –  Dvojfázové overenie. Táto funkcia slúži na to, že ak niekto požiada o obnovenie vášho účtu, tak bude musieť okrem iného zadať aj heslo, aby bol schopný aktivovať účet na inom zariadení.

Zobraziť komentáre
Close
Close