Návody

Ako môžete odstrániť svoj účet z Facebooku a zároveň si uložiť všetky dáta a fotografie do počítača?

Pozrite sa, ako môžete odstrániť váš Facebook účet a zároveň, ako si môžete uložiť fotografie a ďalšie dáta do cloudu, či počítača.

Sociálna sieť Facebook je aj v dnešnom svete mimoriadne populárna, no pri dnešnej ponuke nie je vôbec divu, že ľudia skúšajú rôzne iné siete. Niekedy sa nám môže iná ponuka zapáčiť natoľko, že Facebook už ani nechceme vidieť. Prípadne si povieme, že si chceme dať od sociálnej siete pauzu. Vtedy môže dôjsť k rozhodnutiu o vymazaní účtu.

Pre niekoho ale môže ísť ale o zložité rozhodnutie, najmä ak sieť Facebook využíval niekoľko rokov. Za ten čas to je mnoho príspevkov, fotiek, videí ale aj podujatí. Všetky tieto informácie si Facebook uchováva. A práve v tento moment nastane dilema. Príde človek jedným vymazaním o prístup k toľkým spomienkam? To vie byť dosť rozhodujúci moment pre ponechanie si účtu na tejto sociálnej sieti. Dnes vám ale ukážeme to, ako si všetky tieto informácie uložiť na virtuálne úložisko. Následnému zrušeniu účtu potom už nič nebude brániť.

Ako na prenos dát z Facebooku do cloudu

Celý tento prenos kópie dát je šikovne umiestnený priamo pri možnosti vymazaniu účtu. To nájdete v Nastaveniach (Nastavenia a súkromie -> Nastavenia). V menu na pravej strane otvorte sekciu Vaše informácie na Facebooku. To vám otvorí ponuku, kde sa úplne na konci nachádza možnosť Deaktivácia a odstránenie. Pri tejto možnosti kliknite na tlačidlo Zobraziť.

facebook odstráneni účtu 1
Zdroj: vosveteit.sk

Už v tomto kroku vám Facebook dá na výber medzi deaktiváciou a odstránením. Rozdiel je v tom, že deaktivácia je dočasná. Po istom čase sa k účtu viete znova vrátiť. Odstránenie je ale trvalé a práve tomu sa venujeme v tomto návode.

facebook odstráneni účtu 2
Zdroj: vosveteit.sk

Po kliknutí na Pokračovať v odstránení účtu nám Facebook ponúka rôzne možnosti, ako napríklad iba odstránenie účtu, no ponechanie účtu v aplikácii Messenger. Taktiež tu je možnosť stiahnutia informácií priamo do vášho zariadenia. Posledná možnosť je prenos kópie týchto informácií do inej služby, ako napríklad Google Fotky a pod. Preto kliknite na Preniesť informácie.

facebook prenesenie info
Zdroj: vosveteit.sk

Facebook nám hneď ponúkne výber najviac používaných cieľov prenosu. Celkovú ponuku ale zobrazíte kliknutím na tlačidlo Ďalej.

facebook prenos kópie informácií
Zdroj: vosveteit.sk

Jednoduchý a prehľadný postup

Následne sa vám zobrazí kompletný postup, ktorý je mimoriadne prehľadný. V prvom kroku kliknite na Vybrať cieľ, čo vám otvorí kompletnú ponuku všetkých služieb, pomocou ktorých si viete zálohovať svoje informácie. Vždy pod názvom služby vidíte typ informácií, ktoré daná služba podporuje.

facebook postup výber cieľa
Zdroj: vosveteit.sk

V druhom kroku si vyberiete to, čo chcete preniesť. Tretí krok je o prepojení služieb. To vám otvorí okno, cez ktoré sa prihlásite do danej služby. Posledný krok je už iba sledovanie samotného prenosu. Ak je informácií viac, tak vie tento prenos zabrať istý čas. Facebook preto poskytuje predbežný výpočet toho, kedy daný prenos skončí.

Po skončení prenosu potom už nič nebráni vymazaniu účtu na sociálnej sieti Facebook. Tento postup viete ale využiť aj na priebežné zálohovanie svojho účtu. Využitie tejto funkcie nie je vôbec podmienené následným zmazaním účtu.

Veríme, že vám tento návod pomohol k tomu, aby ste zmazaním účtu neprišli o všetky spomienky.

Mohlo by Vás zaujímať

Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close